Κάθε Κυριακή στις 11,00 στο θέατρο της Ημέρας, στους Αμπελόκηπους, ή στο Σχολείο σας.

Το Bασίλειο της Φύσης και η απειλή των Κόουζ, είναι μία εκπαιδευτική θεατρική πρόταση με αντικείμενο την οικολογία, που υπογράφει ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Δημήτρης Λαλούμης. Μία πρόταση που εμπιστεύτηκαν μοναδικοί καλλιτέχνες, όπως ο εξαιρετικός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο ταλαντούχος Γιάννης Ζουγανέλης, συμμετέχοντας στο ηχητικό βιβλίο της παράστασης.

Ελπίζουμε να μας δοθεί η ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε μία θεατρική παράσταση γεμάτη μουσική, 9 πρωτότυπα τραγούδια, χιούμορ, δράση και διάδραση, από ένα επιτελείο 11 συντελεστών και 5 υπέροχων επαγγελματιών ηθοποιών, παθιασμένων με το παιδικό θέατρο και τον επιβοηθητικό ρόλο του θεάτρου στο Σχολείο.

Η παράσταση έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να επισκέπτεται τα Σχολεία, αποφεύγοντας κάθε δική σας μετακίνηση, μεταφέροντας μαζί της πλούσια σκηνικά, άρτια ηχητική κάλυψη, πληθώρα κοστουμιών, όλο μας τον ενθουσιασμό, και την πίστη μας στην αρωγή της παράλληλης μορφής παιδείας, το θέατρο! Και ασφαλώς, εφόσον είναι επιθυμητό, μπορούμε να παρουσιάσουμε την παράσταση και σε κάποιο από τα θέατρα της Αττικής με τα οποία συνεργαζόμαστε.

Λίγα λόγια για το έργο: Το βασίλειο των Κόουζ καταστρέφει το περιβάλλον και η ζωή στο βασίλειο της φύσης κινδυνεύει! Η πριγκίπισσα Ελπίδα του βασιλείου της φύσης ταξιδεύει στον Αμαζόνιο και ζητά βοήθεια από το βασίλειο των δέντρων, όπου η σοφή κουκουβάγια δίνει τη λύση. Όμως τα δύο αποτρόπαια Οξ από το βασίλειο των Κόουζ απαγάγουν την Ελπίδα και η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο. Θα καταφέρει άραγε η πριγκίπισσα Ελπίδα της φύσης να κάνει τον Παρανόϊ Κόουζ να αλλάξει το όνομά του και να γίνει επιτέλους Λόγι Κόουζ;

Ταυτότητα Παράστασης:

Παίζουν: Άννα Τζανακάκη, Ελένη Λύρα, Ελευθερία Χρυσικοπούλου, Αργιέττα Οκαλίδου, Δημήτρης Πάσιος

Σκηνοθεσία: Μάγκυ Μοντζολή

Κείμενο και μουσική: Δημήτρης Λαλούμης

Χορογραφίες: Μαρία Γεωργίου – Ντίνο

Σκηνικά, κοστούμια: Κλεοπάτρα Κουράκλή

Φωτιστική επιμέλεια: Γιώργος Σηφάκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Νικολαϊδης

Επεξεργασία ήχου: Home@studio

Υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων: Χριστίνα Ραφαήλου

Ενδυματολογική υποστήριξη: “Ioanna Kourbela”

Η παράσταση συμπεριλαμβάνεται στον “Κατάλογο Εκπαιδευτικών Θεαμάτων” του Υπουργείου Παιδείας.