Ο Δημήτρης Λαλούμης (Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, συγγραφέας και μουσικός), και ο Βασίλης Παπαδημητρίου (ηθοποιός και σκηνοθέτης), σας προσκαλούν σε ένα οικολογικό παραμύθι.

Η παράστασή μας με τίτλο «Η Απειλή των Κόουζ», έχει στόχο να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των νεαρών μαθητών στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της ανακύκλωσης, του φαινομένου του θερμοκηπίου, της αποψίλωσης των δασών, της τεχνολαγνείας και της απληστίας, μιλώντας για αυτά διαμέσου του θεάτρου, της μουσικής, και των θεατρικών χαρακτήρων του έργου που προβληματίζονται, διαμορφώνουν γνώμη μέσα από τη γνώση, εξελίσσονται, τραγουδούν, παθαίνουν και μαθαίνουν!

Ελπίζουμε να μας δοθεί η ευκαιρία να διαλεχθούμε επί όλων αυτών των σοβαρών και επίκαιρων προβλημάτων, παρουσιάζοντάς σας μία θεατρική παράσταση γεμάτη μουσική, 9 πρωτότυπα τραγούδια, χιούμορ, δράση και διάδραση, από ένα επιτελείο 11 συντελεστών και 6 υπέροχων επαγγελματιών ηθοποιών, παθιασμένων με το παιδικό θέατρο, τη δύναμη της παιδείας, και τον επιβοηθητικό ρόλο του θεάτρου στο Σχολείο.

Η παράσταση έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να επισκέπτεται τα Σχολεία, αποφεύγοντας κάθε δική σας μετακίνηση, μεταφέροντας μαζί της πλούσια σκηνικά, άρτια ηχητική κάλυψη, πληθώρα κοστουμιών, όλο μας τον ενθουσιασμό, και την πίστη μας στην αρωγή της παράλληλης μορφής παιδείας, το θέατρο! Και ασφαλώς, εφόσον είναι επιθυμητό, μπορούμε να παρουσιάσουμε την παράσταση και σε κάποιο από τα θέατρα της Αττικής με τα οποία συνεργαζόμαστε.

Ταυτότητα Παράστασης:

Παίζουν: Γιάννης Ζαράγκαλης, Βασιλίνα Κατερίνη, Χρήστος Κραγιόπουλος, Ελένη Λύρα, Άννα Τζανακάκη, Γιάννης Τσούτσιας

Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαδημητρίου

Κείμενο και μουσική: Δημήτρης Λαλούμης

Χορογραφίες: Λαμπρινή Γκόλια

Σκηνικά: Υπατία Μαμούνα

Κοστούμια: Γεωργία Δίπλα

Φωτιστική επιμέλεια: Αλέξανδρος Πολιτάκης

Φωτογραφίες και trailer παράστασης: Πάνος Κόφφας

Επεξεργασία ήχου: Δημήτρης Παλαιογιάννης

Κατασκευή σκηνικού: Θάνος Αγγελόπουλος

Υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων: Χριστίνα Ραφαήλου

Ενδυματολογική υποστήριξη: “Ioanna Kourbela”

Η παράσταση συμπεριλαμβάνεται στον “Κατάλογο Εκπαιδευτικών Θεαμάτων” του Υπουργείου Παιδείας.