Το μενταγιόν του Ηρακλή

Με το ίντερνετ και την πρωτοποριακή τεχνολογία, τρεις φίλοι κάνουν ένα ταξίδι στην αρχαιότητα και βιώνουν στιγμές με τον Ηρακλή, τον Ηφικλή, τον Άτλαντα, τον Κάλχα, αλλά και τις γιορτές των Παναθηναίων, των Διονυσίων και πλήθος από ενδιαφέροντα στιγμιότυπα της αρχαιοελληνικής ζωής.

Το τμήμα του έργου που αφορά στην σύγχρονη πραγματικότητα είναι γραμμένο σε πεζό λόγο, ενώ εκείνο που αφορά στην αρχαιότητα, είναι γραμμένο έμμετρα.

Τα τραγούδια που συνδέονται με την ζωή στην Αρχαία Ελλάδα, είναι γραμμένα σε πεντατονική κλίμακα, που χρησιμοποιούσαν τον 5ο π.Χ. αιώνα στην Αθήνα, με όργανα που προσομοιάζουν με αυτά εκείνης της εποχής. (Περισσότερα εδώ+)

Ο μαγικός μπουφές

Παιδική ροκ όπερα, όπου μία παρέα μικρών παιδιών, βρίσκουν το θάρρος να αντιμετωπίσουν την αλλοπρόσαλλη κυρία, που φοράει ράσα και ψέλνει ύμνους στη θεά της απληστίας. Είναι άραγε μάγισσα; Και γιατί θέλει τόσο πολύ, να αγοράσει το σπίτι με τον μαγικό μπουφέ;

Το έργο αποδίδεται κατά κύριο λόγο μέσα από 27 μοντέρνες και φιλικές διασκευές κλασσικής μουσικής. (Περισσότερα εδώ+)

Όταν σβήσουν τα φώτα

Ηλεκτρικά πλυντήρια, ηλεκτρικές κουζίνες, κλιματισμός, ασανσέρ, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρικά πατίνια, ηλεκτρονικοί υπολογιστές… Η σύγχρονη διαβίωση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ηλεκτρική ενέργεια. Κι αν κάποια στιγμή κάτι πάει στραβά;

Πώς θα ζούσαμε αν δεν είχαμε ηλεκτρικό ρεύμα?

Τις απαντήσεις δίνουν τόσο ο παππούς των παιδιών, όσο και η απίθανη εμπειρία τους στα βάθη της ζούγκλας, παρέα με τον Ουακατούγκου, έναν αυθεντικό ιθαγενή της Μαύρης Ηπείρου. (Περισσότερα εδώ+)

Η Μουσική Αποθήκη

Πέντε μουσικά όργανα πρέπει να αντιμετωπίσουν την μάγισσα Φροκάλω, που με τα ξόρκια της προσπαθεί να δώσει υπέρτατη αξία στο χρήμα καταργώντας την ευχαρίστηση που προσφέρει η μουσική. Τελικά όλα θα τακτοποιηθούν, με ένα ξόρκι της μάγισσας, που δεν μπορεί να αντέξει ούτε η ίδια. Το ξόρκι της αλήθειας.

Ένα μάθημα μουσικής διαφορετικό από όλα τα άλλα, διότι δίνει χαρακτήρα στα μουσικά όργανα και επεξηγεί πρακτικά την σημασία της αρμονίας των ήχων. (Περισσότερα εδώ+)

Αναζητώντας τη χαρά

Ένα περιπετειώδες ταξίδι από τον πλανήτη Πηξ, στο κόσμο των συναισθημάτων της γης… Οι κάτοικοι του πλανήτη Πηξ βαριούνται πολύ, μα πάρα πολύ. Για να λυθεί το πρόβλημά τους, ένας γνήσιος Πηξιανός, ο Εννέα, αναλαμβάνει να βρει και να φέρει τη χαρά από την Τουρλού-τουρλού, μία πόλη της γης.

Όμως, φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να βρει κανείς τη χαρά στη γη….. (Περισσότερα εδώ+)

Χριστούγεννα στην Ξαναμαναξανάπολη

Κάτι παράξενο συμβαίνει στη Χώρα του Εγώ. Ο χρόνος επαναφέρει καθημερινά την παραμονή των Χριστουγέννων και η μικρή Ιρένα καταλαβαίνει ότι τα Χριστούγεννα δεν γιορτάστηκαν ποτέ στη χώρα αυτή. Θα μπορέσει άραγε η νεράϊδα Ζβετελίνα, να αλλάξει τη νοοτροπία των κατοίκων και της βασίλισσας Ολάγια Πάρτημου; Διότι μόνο έτσι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα, που δεν επιτρέπουν στην γιορτή της αγάπης να αγκαλιάσει το βασίλειο του Εγώ και να το κάνει βασίλειο του Εμείς; (Περισσότερα εδώ+)

Χίλια κοχύλια

Σ’ ένα δάσος της μεγάλης ζούγκλας, όπου ζουν αμέριμνοι κι ευτυχισμένοι οι πίθηκοι, κάποια στιγμή εμφανίζεται ο κύριος Κροκόδειλος Μπανκ με τις εφτά μασέλες.

Το χρήμα κάνει την εμφάνισή του με μορφή κοχυλιών και η ζωή στο δάσος αλλάζει. Λέτε το πιθηκόδασος να ζήσει μία κρίση? (Περισσότερα εδώ+)

Πονκιανπόν μετιμενιά

Ο κύριος Αγησίλαος πονάει πολύ και ο γιατρός λέει ότι είναι σοβαρό. Έχει  Πονκιανπον Μετιμενιά. Τελικά η κόρη του με τους φίλους της θα μπλέξουν σε μία φοβερή περιπέτεια προκειμένου να λύσουν το μυστηριώδες μυστήριο αυτής της μυστήριας αρρώστιας… (Περισσότερα εδώ+)